za 14 okt
|Deurne
Workshop fermenteren met Christian Weij
Leer alles over fermenteren tijdens de workshop van fermentatie-expert Christian Weij!
TIJD EN LOCATIE
14 okt 2023, 13:00 – 17:00
Deurne, Leegveld 8A, 5753 SG Deurne, Nederland
OVER DIT EVENEMENT
Na een leerzame en smaakvolle middag ga je naar huis met: Â
- Een pot heerlijke zuurkool of kimchi.Â
- Een pot met ingemaakte groenten.Â
- Zelfgemaakte fruitazijn.Â
- Crème fraîche (veganistische versie beschikbaar).Â
- Een frisdrankstarter om thuis gezonde drankjes te bereiden.Â
Ontvangst: vanaf 13:00 uur Start: 13:30 uur Duur:Â
Ongeveer 3,5 uurÂ
Kosten: 95,- p.p.
incl. 4 beugelpotten van 4 liter en alle benodigde ingrediënten
Ontdek de boeiende wereld van fermentatie tijdens de unieke workshop met Christian Weij, een expert in het ambacht van fermenteren. Tijdens deze leerzame ervaring neemt Christian je mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van fermentatie, waarbij je de basisprincipes leert en handige tips en trucs ontvangt die je meteen thuis kunt toepassen.Â
Tijdens deze inspirerende middag ga je aan de slag met het fermenteren van diverse ingrediënten, zoals groenten, fruit en een vleugje zuivel. Christian leert je hoe je een "starter" kunt maken, waarmee je thuis talloze flessen gezonde frisdranken kunt bereiden. Daarnaast krijg je de gelegenheid om uitgebreid te proeven en te ontdekken hoe fermentatie de smaken van voedsel kan transformeren.  Voor de zuivelcomponent van de workshop kun je ter plekke kiezen uit dierlijke of plantaardige zuivel, waardoor deze workshop ook bij uitstek geschikt is voor veganisten.Â
Let op: Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.Â
Wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen.